Читај ми!

Pronađeno telo zatrpanog rudara

Beživotno telo rudara Željka Miletića koje su noćas, posle šest dana potrage, pronašli spasioci i rudari u jami "Strmosten" rudnika "Rembas", izvučeno je iz ruševina.

Predsednik Sindikata "Rembasa" Nebojša Milenković potvrdio je RTS-u da su Miletićevo telo, ispod velikih naslaga uglja i kamenja, oko jedan sat posle ponoći pronašli spasioci i rudari treće smene.

Viši javni tužilac stigao je u jamu "Strmosten" i očekuje se da posle uviđaja bude poznato više detalja o tome kako je Miletić stradao. Telo rudara i dalje je u jami, ali je izvučeno iz ruševina na sigurno.

Na rudara Željka Miletića obrušila se velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nije bilo nikakvog kontakta.

Potraga za zatrpanim rudarom trajala je od utorka ujutru i nije prekidana sve dok telo tridesetšestogodišnjeg rudara nije konačno pronađeno.

Iznošenje ogromnih količina uglja i stena koje su se urušile sa svoda jame i naknadna urušavanja otežavala su akciju otkopavanja. 

Otac je troje maloletne dece i živeo je sa nevenčanom suprugom.

Poticao je iz rudarske porodice. Njegov otac je rudarski penzioner, a brat, godinu dana stariji, radi u istoj jami. Miletić je kao rudar radio osam godina.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи