Читај ми!

Potraga za rudarom i dalje traje

Za 36-godišnjim rudarom Željkom Miletićem, koji je juče ujutro zatrpan u jami "Strmosten", potraga i dalje traje. Spasioci nemaju kontakt sa Miletićem. Tim Sektora za vanredne situacije specijalnim detektorima pokušava da pronađe zatrpanog rudara.

Oko 80 spasilaca Rudnika mrkog uglja "Rembas" i dalje tragaju za rudarom Željkom Miletićem, na koga se juče ujutro, u jami "Strmosten", obrušila velika količina uglja, zemlje i kamenja, dok je bušio ugalj u jami. Do sada je izbačeno oko 500 kubika materijala, javlja dopisnik RTS-a.

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" Vladan Milošević izjavio je da spasioci u potrazi za rudarom Miletićem napreduju vrlo sporo.

"Sporo napredujemo zbog toga što se obrušavaju nove količine materijala, a veliki broj ljudi na tom mestu ne može da radi odjednom, mogu samo trojica ili četvorica i menjaju se", rekao je Milošević dodajući da ne može da proceni kada će se stići do Miletića.

Na poziv uprave Rembasa u jamu Strmosten ušla je specijalna ekipa Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koja je specijalnim detektorima za metal pokušala da pronađe zatrpanog rudara.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije su stigli oko 15 sati i pokušali sa detektorima za metal nešto urade, ali metal je svuda okolo i nisu na taj način mogli da lociraju zatrpanog rudara", rekao je predsednik Sindikata "Rembasa" Nebojša Milenković.

Problem je što se ne zna gde se zatrpani rudar nalazi, kada bi se znalo "pripadnici Sektora bi to lako odradili, ovako, veliki je problem što ne znaju gde je čovek, moraju da lutaju, a metal je svuda", dodao je Milenković.

Čekajući vesti o sinu, Miodrag Miletić, i sam nekada rudar, neprestano je pred jamom.

"Prema onome što su mi rekli nadzornici, male su šanse da mi je sin još živ", kaže Miodrag Miletić.

Tračak nade pojavio se kada je iz jame stigla vest da je pronađena bušilica s kojom je Željko Miletić radio.

Zatrpani rudar je obavljao redovnu aktivnost, bušio u jami, a onda se velika količina materijala obrušila na njega.

Sa Željkom Miletićem su, neposredno pre nesreće, u jami bila još dva rudara. Kada je obrušavanje počelo oni su se sklonili, a on ostao u delu koji nije podgrađen, što je zabranjeno rudarskim propisima.

Željko Miletić u rudniku radi osam godina.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи