Читај ми!

Zatvorena organizacija bliska Muslimanskoj braći

Jedna od 64 sumnjive organizacije na Kosovu - Asocijacija za kulturu, vaspitanje i obrazovanje (AKEA), bliska Muslimanskoj braći u Egiptu, prestala je da radi.

Kako navodi list Zeri, sedište ove organizacije koje se nalazilo u višespratnici u naselju Dragodan u Prištini je zatvoreno, kao i ogranci ove organizacije koji su se nalazili širom Kosova, prenosi Tanjug

Sličnu sudbinu je, prema izvorima Zerija, doživela i organizacija "Kosova ejd development" i organizacija "El agl Ai Islami", koja se, iako je u mnogim evropskim zemljama bila sumnjiva, na Kosovu bavila izgradnjom različitih džamija, na zahtev Islamske verske zajednice Kosova.

Bez obzira na zatvaranje ovih organizacija, kosovska policija nije komentarisala ovu akciju, kao ni Specijalno tužilaštvo.

Kako saznaje Zeri, organizacija AKEA koja je bliska Muslimanskoj braći u Egiptu i koja ima i podršku predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana, zatvorena je na zahtev Specijalnog tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo je u poslednjih nekoliko meseci dalo prioritet istrazi krivičnih dela povezanih sa terorizmom i širenjem verskog ekstremizma, u okviru čega je istražila i sumnjive organizacije povezane sa islamskim zemljama, posebno sa Sirijom i Irakom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво