Читај ми!

Sledeće nedelje završne reči na suđenju Karadžiću

Pred Haškim tribunalom u ponedeljak, 29. septembra, počinje iznošenje završnih reči na suđenju bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću, koji je optužen za genocid nad nesrbima u BiH.

Očekuje se da će strane u postupku iznositi završne reči u periodu od ponedeljka, 29. septembra, do četvrtka, 2. oktobra, nakon čega će uslediti iznošenje argumenata u postupku replike u utorak 7. oktobra, saopšteno je iz Haškog tribunala, prenosi Beta.

Karadžić (69) optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u sedam opština poprimio razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, od 1992. do 1995.

Poslednjeg, 238. svedoka odbrane, Karadžić, koji se brani sam, izveo je pred sudije 20. februara, kada je odustao od namere da sam svedoči u svoju odbranu.

Karadžić je, nedugo zatim, zatražio godinu dana za pripremu završnog podneska, ali su sudije taj zahtev odbile.

Proces Karadžiću počeo je uvodnom rečju tužilaštva 26. maja 2009, ali je, usled opiranja optuženog, prvi svedok optužbe saslušan tek 13. aprila 2010.

Vlasti Srbije uhapsile su Karadžića u julu 2008. u Beogradu i on je od tada u pritvoru Tribunala u Sheveningenu. U prvom pojavljivanju pred sudom, izjavio je da nije kriv za zločine za koje je optužen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво