Читај ми!

Policajcu "reketašu" 15 meseci zatvora

Bivši glavni analitičar u Policijskoj upravi Smederevo Dejan Obradović pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora, zbog pokušaja reketiranja privatnika T. M, iz okoline Ćuprije.

Apelacioni sud u Beogradu je tom odlukom smanjio kaznu Obradoviću za sedam meseci zatvora, dok je potvrdio deo presude Višeg suda u Smederevu kojim je obavezan da sudu na ime paušala plati 5.000 dinara, kao i troškove postupka od 341.245 dinara, prenosi Tanjug.

Obradović je osuđen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju jer je, lažno se predstavljajući kao policijski pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), pokušao da iznudi 35.000 evra od T. M. kako, navodno, ne bi bio predmet obrade te Službe.

Pošto mu je T. M. rekao da je to veliki iznos i da ne može da mu isplati ceo iznos odjednom, Obradović je pristao na isplatu u dve rate, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu suda.

Obradovića su uhapsili pripadnici SBPOK-a za unutrašnju kontrolu policije 30. maja 2012. godine, neposredno pošto je u smederevskom kafiću "Kandinski" od T. M. iz Ćuprije primio sumu od 13.600 dolara prethodno obeleženih novčanica.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи