Vlasnici splavova utajili porez

Tokom kontrole više velikih ugostiteljskih objekata u Beogradu Poreska uprava je, u saradnji sa policijom, BIA i Tužilaštvom, ustanovila da postoje indicije da su vlasnici pojedinih objekata utajili porez.

Najavljuju da će biti podnete krivične prijave protiv više odgovornih lica. Kontrolisani su ugostiteljski objekti, splavovi i noćni klubovi u Beogradu.

Kako je RTS-u rečeno u Poreskoj upravi, sumnja se da se znatan deo prometa u pojedinim ugostiteljskim objektima ne evidentira preko fiskalne kase.

Za takve i slične prekršaje predviđena je zabrana obavljanja delatnosti do 60 dana, a zaprećene su i kazne. Za pravna lica su od 100.000 do dva miliona dinara, a za preduzetnike od 50.000 do 500.000 dinara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво