Читај ми!

Sprečeno krijumčarenje emigranata

Carinici su na graničnom prelazu Preševo i carinskom terminalu u Kruševcu osujetili pokušaj ilegalnog prelaska državne granice 10 emigranata iz Avganistana i Sirije, saopštila je Uprava carina.

Oko ponoći, 17. septembra, na graničnom prelazu Preševo zaustavljen je kombi bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Bugarska - Srbija.

Carinici su odlučili da detaljno pregledaju pomenuti kombi, uz pomoć skener uređaja, kada je i otkriveno da se u njemu nalazi osam ljudi.

Državljani Sirije putovali su u specijalno izrađenim duplim zidovima kombi vozila koje je zadržano i zajedno sa otkrivenim emigrantima predato u dalju nadležnost policiji.

Ranije tog dana otkrivena su još dva ilegalna emigranta tokom pregleda robe na carinskom terminalu u Kruševcu kada je otkriveno da se kamionu turskih registarskih oznaka nalaze dva državljanina Avganistana.

Oni su ilegalno prešli državnu granicu u tovarnom delu kamiona koji je prevozio opremu za farmu pilića i razne vrste repromaterijala iz Turske u Srbiju.

Carinska plomba je bila neoštećena, ali je zato cerada kamiona na jednom mestu bila prosečena, te se pretpostavlja da su tako ušli u tovarni deo kamiona.

Prema sopstvenoj izjavi, u pomenutom kamionu proveli su tri dana, a namera im je bila da im krajnja destinacija bude Italija gde jedan od njih ima rođake, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво