Читај ми!

Predao se bugarski biznismen

Bugarski biznismen Cvetan Vasilev, za kojim je ta zemlja raspisala međunarodnu poternicu, predao se policiji u Beogradu. Vasilev je većinski vlasnik banke koja je 2012. od "Srbijagasa" preuzela "Srpsku fabriku stakla" u Paraćinu.

Kako je rečeno agenciji Beta, policija u Beogradu pratila je Cvetana Vasileva od juče, kada je dobila obaveštenje iz Bugarske o potrazi za njim.

Vasilev se predao kada je trebalo da bude uhapšen. Došao je u policiju sa advokatom i kazao da je izabrao "jednostavnije rešenje", navode u MUP-u. 

Bugarski sud izdao je nalog za hapšenje Vasileva, glavnog akcionara četvrte po veličini bugarske banke, Korporativne komercijalne banke, čiji je račun blokiran 20. juna.

Vasilev, predsednik nadzornog odbora te banke, optužen je 28. jula za zloupotrebu položaja i proneveru znatnih sredstava, a za njim je izdat evropski nalog za hapšenje i u potragu za njim uključen je Interpol.

Bugarska banka čiji je većinski vlasnik Vasilev, potpisala je krajem marta 2012. aneks ugovora o preuzimanju od "Srbijagasa" 63 odsto vlasništva u "Srpskoj fabrici stakla" u Paraćinu za 35 miliona evra.

Vasilev je u februaru ove godine prisustvovao u "Srpskoj fabrici stakla" u Paraćinu početku rada nove peći za proizvodnju boca i tegli, vrednosti 20 miliona evra. Peć je u rad pustio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво