Читај ми!

Saučesnici Milićeva, sporazum o krivici

Tužilaštvo je potpisalo sporazume o priznanju krivice sa petoro osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva, koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović.

U Trećem osnovnom tužilaštvu RTS-u je potvrđeno da su osumnjičeni priznali da su učinili krivično delo neotklanjanja opasnosti i pristali na kazne od četiri meseca do 10 meseci kućnog zatvora.

Tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Pavlović rekao je da je petoro od šest okrivljenih, kojima je bila ponućena nagodba, danas zaključilo sporazume sa Tužilaštvom o priznanju krivice za krivično delo neotklanjanje opasnosti, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

Sporazum je odbio samo taksista Saša Janković. Prema sporazumu, Tamara Bogdanović će dobiti 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novanković osam, Bojana Petrović četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski po šest meseci kućnog zatvora, rekao je tužilac.

Oni će, kako je naveo, sutra biti izvedeni kod sudije za prethodni postupak radi potvrđivanja sporazuma i donošenja presude.

Okrivljeni koji su priznali krivicu su u pritvoru od 19. avgusta. Posmatrajući sudsku praksu, ovo su prilično visoke kazne za "pomagače" koji nisu ranije osuđivani.

U odnosu na Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksistu Jankovića postupak će biti razdvojen i nastavljen, napomenuo je tužilac Pavlović.

Sporazumnim okončanjem jednog dela postupka znatno se ubrzava ceo proces jer se krivični postupak nastavlja samo protiv trojice osumnjičenih.

Saslušanje Milićeva, koji je u nedelju deportovan iz Kine u kojoj se skrivao dok je bio u bekstvu, planirano je za sutra, ali nije izvesno zbog štrajka beogradskih advokata.

Milićev se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, učinjeno iz nehata i za koje mu, po zakonu, preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprećena ista kazna.

Vesoviću se na teret stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti Jankoviću naredio da ga prati.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара