Читај ми!

Prevrnula se cisterna sa naftom

Četrnaest tona nafte izlilo se iz cisterne koja se oko 11 časova prevrnula kod Kadinjače na magistralnom putu Užice – Bajina Bašta, saznaje RTS. Povređenih nema, a cisterna je oko 18.30 uklonjena s puta.

Saobraćaj na putu Užice - Bajina Bašta koji je bio obustavljen jutros od 11.15 časova zbog prevrtanja cisterne na Kadinjači, pušten je oko 18.30 časova po uklanjanju cisterne sa puta, javlja dopisnik RTS-a.

Brojne ekipe vatrogasaca bile su na terenu kako bi se zaustavilo oticanje nafte i prostor obezbedio od eventualnog požara. 

Brzom reakcijom vatrogasaca sprečen je veći ekološki akcident prilikom prevrtanja cisterne sa 30.000 litara nafte, izjavila je ekološka inspektorka Ljiljana Rujević.

"Izlilo se 14.000 litara nafte uz lokalnu česmu na putu. Nema direktnog uticaja na najbliži vodotok koji je udaljen od mesta nesreće tri do četiri kilometra. Vatrogasci su brzo reagovali, asfalt je posut peskom koji je upio veću količinu nafte, a rezultati analiza vode biće gotovi za sedam dana", rekla je Rujevićeva.

Po dobijanju rezultata analize uzorkovane vode sa lokalnog potoka Dobojevica, koji se uliva u reku Rogačicu i obodnog putnog kanala, znaće se da li je potrebno uraditi i uzorkovanje zemljišta, naglasila je Rujevićeva. 

Predstavnik vatrogasno-spasilačkih jedinica Saša Cicvarić objasnio je da se cisterna sastoji od tri komore i da je iz prve komore iscurilo između 13 i 14 tona nafte.

"Dolaskom na lice mesta izvršili smo zaptivanje središnjeg dela komora i sprečili dalje isticanje", rekao je Cicvarić. 

 Cisterna je vlasništvo privatne firme "Drina trans" iz Ljubovije, a do nesreće je došlo zbog otkazivanja kočnica, rekao je vozač cisterne Slaviša Tadić. 

Na putu Užice – Bajina Bašta saobraćaj je bio u prekidu do 18.30 kada je citerna ukllonjena s puta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво