Читај ми!

Zahtev za izručenje Milićeva rutinska stvar

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić rekao, povodom najavljenog zahteva Srbije Kini za izručenje Marka Milićeva, da će to biti rutinska stvar.

Simić je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je ceo slučaj bizaran, jer do sada nije mnogo kriminalaca iz Srbije tražilo utočište u Kini.

Profesor FPN je istakao da su odnosi između Srbije i Kine tradicionalno dobri, da počivaju na interesima i da očekuje ovog meseca posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini i razgovore sa kineskim zvaničnicima o ekonomiji.

Simić je podsetio da se završava most Zemun - Borča i da je novembra prošle godine u Bukureštu Kina okupila 16 zemalja istočne Evrope na samitu na kome je najavila novi projekat od 12 tačaka i paket od 10 milijardi dolara.

Deo tih sredstava bi, kako je nagovešteno, trebalo da bude uložen u modernizaciju pruge Budimpešta - Beograd, drugi deo u termoelektranu "Nikola Tesla", a treći verovatno u Koridor 11, dodao je Simić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво