Читај ми!

Brat Marka Milićeva odbio da svedoči

Miloš Marković je odbio da svedoči u istrazi protiv svog rođenog brata Marka Milićeva, osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula, u kojoj je nastradao Luka Jovanović.

Odbijanjem da svedoči, Miloš Marković je iskoristio svoje zakonsko pravo da kao član porodice osumnjičenog ne svedoči pred Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu koje vodi tu istragu, prenosi Tanjug.

Pošto se prethodno nije odazvao na nekoliko poziva tužilaštva, njega je na saslušanje privela policija.

Milićev, koji je u petak uhapšen u Kini, prošle godine je prijavio nestanak pasoša koji je glasio na ime Marko Marković, a potom promenio prezime u Milićev i izvadio novu putnu ispravu na ime Marko Milićev.

Danas je u istrazi saslušan i Milićevljev poznanik Saša Đelić, ali i taksista koji je u noći nesreće primetio automobil s polomljenim prednjim staklom, za koji je kasnije pretpostavio da je "kantrimen" koji je učestvovao u nesreći.

Očevici nesreće na Brankovom mostu – Lukini prijatelji – svedočiće u petak, rekao je za Tanjug branilac jedne od osumnjičenih u tom postupku Rajko Jelušić koji je prisustvovao i današnjim saslušanjima svedoka.

Ministarstvo pravde Srbije je u međuvremenu saopštilo da će u najkraćem roku, odmah po prevođenju celokupne dokumentacije na kineski jezik, dostaviti nadležnim organima Kine zahtev za izručenje Marka Milićeva.

Prema informacijama koje su zvanično danas dostavljene Ministarstvu pravde, navodi se da je Milićev lišen slobode u NR Kini, u petak 29. avgusta 2014. godine.

Ekstradicija Milićeva Srbiji biće zatražena radi krivičnog gonjenja zbog krivičnog dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali i zbog krivičnog dela – nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, preciziraju u Ministarstvu pravde.

S obzirom na to da Srbija nema bilateralni ugovor sa NR Kinom, niti je na snazi neka međunarodna konvencija, osnov za podnošenje molbe za izručenje je domaći Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, kao i načelo uzajamnosti – reciprociteta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи