Читај ми!

Odloženo suđenje za ubistvo hirurga

Zbog nedolaska jednog svedoka, odloženo suđenje sedamdesetšestogodišnjem Budimiru Milosavljeviću iz Kraljeva, osumnjičenom da je 4. maja hicima iz pištolja usmrtio hirurga Slobodana Lukića.

Suđenje Budimiru Milosavljeviću je odloženo za 17. septembar, kada će se doneti i konačna odluka, potvrdila je za RTS sudija Višeg suda u Kraljevu Dragica Pančić. 

Suđenje je odloženo na zahtev advokata porodice nastradalog Vladimira Panića.

Panić je predložio Sudskom veću da se naknadno sasluša još jedan svedok, očevidac događaja.

"Praktično, imali smo uslova da danas završimo glavni pretres. Međutim, iz određenih razloga, predložio sam neposredno saslušanje još jednog svedoka, očevica sa lica mesta. Na narednom glavnom pretresu mislim da ćemo ovo okončati i imaćemo uskoro presudu", rekao je advokat Panić.

Glavni pretres obavljen je danas bez Milosavljevićevog prisustva, zbog lošeg zdravstvenog stanja i ocene sudskog veštaka da je u stanju neuračunljivosti.

Danas su saslušani svedoci i iznošeni izveštaji sudskih veštaka, koji su radili na ovom slučaju.

Svetlana Nikšić, psihijatrijska veštakinja zatvorske bolnice u Beogradu, rekla je da je osumnjičeni duševni bolesnik, kome se zdravstveno stanje pogoršava i zahteva doživotno psihijatrijsko lečenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Nikšić je rekla pred sudskim većem da Milosavljević ranije nikada nije bio psihijatrijski lečen i napomenula da je nakon ubistva, Milosavljević pokušao da izvrši samoubistvo.

"Bolest se manifestovala prema našim procenama, oko godinu dana pre ubistva, odnosno od trenutka kada je Milosavljević operisan u aprilu 2013. godine. Posle operacije žučne kese, on je umislio da boluje od karcinoma, a imao je i slušne obmane, odnosno, pričinjavali su mu se šumovi u glavi", rekla je Nikšić, napominjući da su na taj način nastale njegove bizarne ideje proganjanja.

Penzionisani poštanski činovnik je 4. maja oko 8.30 sati, u Ulici Vojvode Stepe u Kraljevu, ispalio nekoliko smrtonosnih metaka u grudi šezdesetšestogodišnjeg Slobodana Lukića, hirurga Zdravstvenog centra Studenica.

Posle nešto više od dva sata borbe za život, Lukić je preminuo u kraljevačkoj bolnici.

Osumnjičeni ubica je sa povredama šake i vrata takođe zbrinut u kraljevačkoj bolnici, gde je i operisan. Kasnije je prebačen u zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара