Читај ми!

Oružani sukob kod Zubinog Potoka

Jedna osoba je ubijena a dve su ranjene u pucnjavi prilikom seče drva kod Zubinog Potoka, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku. Najverovatnije je u pitanju o obračunu Albanaca zbog svađe oko seče šume, kaže predsednik Opštine Zubin Potok Stevan Vulović za RTS.

Ardian Ibrahimi, srednji od trojice braće Ibrahimi iz sela Košutovo kod Zubinog Potoka, ubijen je a Albion i Albert su ranjeni u pucnjavi prilikom seče drva u rejonu sela Kolovrt, u istoj opštini na severu Kosova, navode mediji.

Policijski službenici na severu Kosova izjavili su da ne znaju za motive oružanog sukoba, dok mediji navode da su braća Ibrahimi bila u seči drva.

Ardian je rođen 1997, a druga dvojica 1995. i 2000. godine. Mediji navode da je Ardian ubijen na traktoru.

Ranjeni Albion je izjavio da su na njih pucale osobe u crnim uniformama – da je reč o Srbima.

Policijski službenici su naglasili da nisu zvanično informisani o osobama koja se nalaze na teritoriji Kosova, obučenim u crne uniforme.

"To su izjavili samo stanovnici tog kraja, ali te osobe nikada nisu viđene", prenosi Koha ditore, navode iz policije.

List ističe da su vlasti u Prištini neme nakon najnovijeg incidenta.

Predsednik Opštine Zubin Potok Stevan Vulović je RTS-u rekao da je pominjanje Srba izmišljotina i pokušaj da se napravi balans sa ilegalnim upadima Albanaca na teritoriju centralne Srbije u regionu Podujeva.

"Najverovatnije je da se radi o obračunu Albanaca zbog svađe oko seče šume", rekao je Vulović i pozvao kosovsku policiju da detaljno ispita braću Ibrahimi.

Na području Kuršumlije, u centralnoj Srbiji, u sukobu šumokradica i srpske policije pre dva dana, žandarm Stevan Sinđelić je podlegao ranama od metaka, dok je jedan Albanac ubijen, a drugi ranjen.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи