Читај ми!

Pronađena bomba u centru Mitrovice

U centru severnog dela Kosove Mitrovice jutros je pronađena neeksplodirana ručna bomba, javlja Tanjugov dopisnik sa lica mesta.

Policija je u 8.40 sati kontrolisanom eksplozijom neutralisala pronađenu neeksplodiranu bombu.

Bomba je pronađena ispred jedne zlatare u ulici Ive Lole Ribara, koja je bila blokirana za saobraćaj i pešake.

Eksplozivna naprava je pronađena ispred ulaza u zlataru, koja je sredinom maja bila na meti dvojice poljačkaša koji su iz nje tada odneli nakit vredan oko 100.000 evra.

Bomba je pronađena u strogom centru grada, u blizini stambenih zgrada, a preko puta jednog hotela u Kosovskoj Mitrovici.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić je apelovao na međunarodnu zajednicu da se maksimalno angažuje kako bi se prevazišli bezbednosni problemi i obezbedili uslovi za miran i siguran život svih građana u Pokrajini.

"U suprotnom, bojim se da bi ovakvi i slični incidenti ponovo mogli postati svakodnevnica, što bi izazvalo dodatni strah i uznemirenost kod srpskog stanovništva i obesmislilo sve aktivnosti u cilju pozivanja i ohrabrivanja intereno raseljenih lica za povratak u Pokrajinu", rekao je Rakić, saopštila je Služba gradonačelnika za saradnju sa medijima.

Rakić je apelovao na nadležne organe da savesno i odgovorno obavljaju svoju dužnost i da shodno tome i postignutim dogovorima u Briselu, obezbede sigurnost svim građanima Kosova i Metohije i zaštite njihove živote i imovinu.

"Nažalost, moram da konstatujem da do sada ni u jednom slučaju, kada je napad na Srbe i srpsku imovinu u pitanju, nije učinjeno ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja", naveo je Rakić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво