Читај ми!

Prevrnuo se autobus, poginula putnica

Jedna osoba je poginula, a trideset šest je povređeno kada se autobus turskih registarskih oznaka prevrnuo na auto-putu između Subotice i Bačke Topole. Putnici pušteni iz bolnice i poslati na saslušanje.

Poginula je putnica autobusa, turska državljanka stara oko 50 godina. Povređeni putnici, njih 36, prevezeni su u Opštu bolnicu u Subotici, javlja dopisnik RTS-a. 

Posle pregleda, njih dvoje sa težim povredama zadržani su u bolnici – jedan putnik sa teškim povredama grudnog koša i još jedna putnica koja ima povrede glave.

Načelnik urgentnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici dr Goran Babičković rekao je da će putnik sa povredama grudnog koša biti premešten u Institut u Sremskoj Kamenici.

Babičković je dodao da je još troje pacijenata zadržano na opservaciji u subotičkoj bolnici, uglavnom zbog povreda glave, dok je većina ostalih puštena sa urgentnog odeljenja. 

Trideset troje lakše povređenih, koje je tokom popodneva posetila turska konzulka Barčin Kurudžu Orudž, poslati su na saslušanje kod javnog tužioca.

Za to vreme, Gradska organizacija Crvenog krsta u Subotici pripremila je hranu i vodu za putnike, sama bolnica im je obezbedila ručak, dok je Crveni krst Srbije u kontaktu sa Crvenim polumesecom i razmenjuju informacije o povređenima.

Nakon saslušanja, putnici će autobusom "Suboticatransa" najverovatnije biti prebačeni u Beograd, odakle će se, u organizaciji ambasade Turske, vratiti u domovinu.

Nesreća se dogodila kod Čantavira, 20 kilometara od Subotice, jutros u 5.40. Putnici autobusa su uglavnom mlađe osobe koje su krenule na kružno putovanje po Evropi.

Policija je saopštila da je vozač, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s puta. 

Autobus je sleteo u okolne njive i potpuno je uništen.

Vozač je zadobio lakše povrede, ali će, s obzirom na to da je i srčani bolesnik, biti zadržan u bolnici.

Kako RTS saznaje, posle otpuštanja iz bolnice, vozaču će biti određeno policijsko zadržavanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво