Читај ми!

Selaković: Ubici do 40 godina zatvora

Za teško ubistvo Tijane Jurić počiniocu preti kazna zatvora do 40 godina, pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama, ukinuta smrtna kazna, rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

"Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države, morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi kao član Saveta Evrope moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije.

Dalji tok ovog postupka u vezi sa otmicom i ubistvom devojčice iz Bajmoka, prema rečima ministra, u rukama je tužilaštva i suda.

"Ne želim da komentarišem, ali sam siguran da će onaj ko bude odlučivao biti svestan okolnosti ovog slučaja i uznemirenja javnosti koje je izazvao", istakao je Selaković.

Na pitanje da li se razmatra ponovno uvođenje smrtne kazne, Selaković je rekao da ne zna da je neko do sada pokrenuo to pitanje, ističući da Evropska povelja zabranjuje smrtnu kaznu.

Selaković je napomenuo da je nedavno na zasedanju Venecijanske komisije (koja je organ Saveta Evrope) razmatrano pitanje da Sjedinjene Američke Države postanu član te komisije.

Međutim, prema njegovim rečima, jedna mala evropska država podsetila je da SAD i dalje ima propisanu smrtnu kaznu, pa je dalje razmatranje tog pitanja obustavljeno.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво