Читај ми!

Pronalazak Tijane Jurić prioritet policije

Ima novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da slučaj Tijane Jurić bude rešen što pre, kaže direktor policije Milorad Veljović. Poručuje da je najveći prioritet srpske policije da se Tijana pronađe.

Direktor policije Milorad Veljović ističe da policija daje sve od sebe da reši ovaj slučaj, prenosi Tanjug.

"Radićemo na ovom slučaju sve dok Tijanu ne vidimo", rekao je Veljović novinarima u Bajmoku posle sastanka sa predstavnicima Uprave kriminalističke policije i subotičke policije.

Napominje da je u rešavanju tog, kako je ocenio, izuzetno delikatnog slučaja za policiju, angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a, ne samo iz Subotice nego i iz Beograda i drugih mesta.

"Istraga ide u tri do četiri pravca, a od juče smo uključili i Službu za visokotehnološki kriminal", kaže direktor policije, napominjući da detalje u vezi sa tim i neke nove činjenice sa kojima policija raspolaže za sada, u interesu istrage, ne može da saopšti.

"Bitno je da imamo nekih novih tragova i novih naznaka", ističe Veljović.

Dodaje da policija u istrazi ima punu saradnju i sa porodicom Jurić. Sastanku u Bajmoku prisustvovao je i otac nestale devojčice Igor Jurić.

"Imamo još jednu ćerku i moramo misliti na nju, ali ja ne mogu da zamislim život bez Tijane. Dok je ne pronađemo neću se smiriti, život će se svesti na to da je pronađem i siguran sam da ću je pronaći", kaže Tijanin otac.

Na pitanje da li su u istrazi razmatrane i druge mogućnosti, kao što je otmica, Veljović objašnjava da ima više verzija koje se razmatraju, a jedna od njih je i informacija da u jednom od novih vozova kojim je Tijana doputovala u Bajmok toga dana, kamere nisu radile.

Policija proverava taj i svaki drugi najsitniji detalj, kao što su i vozila koja su se tu kretala u vreme Tijaninog nestanka, i osobe koje su se na tom mestu zatekle slučajno ili ne, precizira Veljović.

Dodaje da je jedan od pravaca istrage i pojava trgovine ljudima u ovom pograničnom području i da policija svakodnevno u vezi sa nestankom devojčice dobija mnogo informacija, ali i dezinformacija.

Veljović napominje da srpska policija, u vezi sa ovim slučajem, ima veoma dobru saradnju sa kolegama iz Mađarske koji pružaju maksimalnu podršku i da su gotovo svakodnevni kontakti sa predstavnicima Interpola i Evropola.

Na pitanje da li veruje da je Tijana živa posle desetak dana od nestanka, kaže da, kao roditelj, veruje da je živa.

"Najsrećniji bih bio i kao čovek i kao policajac da nju ovih dana ovde ponovo vidimo", kaže Veljović.

U potragu za devojčicom uključilo se više od 20 država, u kojima se lepe plakati s njenom slikom, a putem društvenih mreža traži je i pola Evrope.

Tijana je poslednji put je viđena 26. jula, dvadeset pet minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi njene majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво