Читај ми!

Veliki Trnovac, šipkom na radnike EDB-a

Dvojica radnika “Elektrodistribucije” u Vranju napadnuta su prilikom pokušaja da isključe ilegalno priključenje na elektromrežu u Velikom Trnovcu. Policija radi na identifikaciji napadača.

Kako RTS saznaje, napadač meštanin je metalnom šipkom polomio vetrobran i oštetio krov službenog automobila u koji su se radnici sklonili.

Direktor "Elektrodistribucije" u Vranju Zoran Knežević kaže da su zbog pretrpljenog straha i šoka, napadnuti radnici "Elektrodistribucije" na bolovanju.

Policija je obaveštena o incidentu i intenzivno radi na identifikaciji napadača.

Prema podacima "Elektrodistribucije" u Vranju, najveće gubitke na mreži imaju u Velikom Trnovcu.

EPS je najoštrije osudio ove napade. Ta kompanija ukazuje da su monteri svakodnevno izloženi verbalnom maltretiranju dužnika, a često doživljavaju i fizičke napade, puštanje pasa, pretnje puškama, pištoljima, noževima.

Nužno je da je zajedničko delovanje državnih institucija da bi se sprečili dalji incidenti i zaštitili radnici "Elektroprivrede Srbije" u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka, poručuju iz EPS-a.

Istovremeno, EPS je saopštio da privreda i građani Bujanovca i Preševa na ime utrošene električne energije EPS-u duguju gotovo dve milijarde dinara.

U međuvremenu, poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi zatražio je u parlamentu da se poslanicima dostave podaci po opštinama ko plaća, a ko duguje za struju.

"Zaista sam spreman da o problemu plaćanja struje ovde raspravljamo, ali sa argumentima", rekao je Halimi tokom debate u pojedinostima o setu medijskih zakona.

Halimi je negodovao što se, kako je ocenio, paušalno govori o opštinama sa juga Srbije – Preševu, Medveđi i Bujanovcu kao neplatišama.

On je zatražio da se poslanicima podeli izveštaj za svaku opštinu pojedinačno. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи