Читај ми!

Karla del Ponte bi se vratila u Hag da tuži čelnike OVK

Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kaže da bi se vratila u Hag da zastupa optužnicu protiv čelnika OVK.

Na pitanje da li je vuče da ponovo obuče togu i zastupa optužnicu protiv čelnika OVK u sudnici, Del Ponteova je za Novosti odgovorila potvrdno, prenosi Tanjug.

"Pogotovu sada kada sam u Komisiji UN za Siriju. Uvek sam smatrala da je žrtvama potrebna pravda", dodala je ona.

Govoreći o izveštaju glavnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona, Del Ponteova je rekla da će tužilac imati težak zadatak da dokaže trgovinu organima otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca na KiM, a da je glavna prepreka za to što tela još nisu pronađena.

Povodom spekulacija da će na optužnici biti i Hašim Tači, ona je rekla da ne zna da li je istragom utvrđeno ko je odgovoran, ali da misli da su istražitelji identifikovali osumnjičene.

"Ako je završeno prikupljanje dokaza, biće to zločini protiv čovečnosti", navela je Del Ponteova.

Ona je izrazila nadu da će sledeće godine biti formiran tribunal za KiM, što će, kako je istakla, zavisiti od političke volje na Kosovu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво