Читај ми!

Optužni predlog za Pasuljanske livade

Tužilaštvo Višeg suda u Jagodini pustilo optužni predlog protiv pet osoba, osumnjičenih za pogibiju i ranjavanje kadeta Vojske Srbije u tragediji na Pasuljanskim livadama 2012. godine.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević rekao je za Tanjug da je reč je o krivičnim delima protiv opšte opasnosti i nepreduzimanju mera za obezbeđenje vojne jedinice.

"Sada smo u fazi preispitivanja vezano za nadležnost, da li taj predmet pripada Višem sudu ili Osnovnom sudu. Dato je sudiji Višeg suda da proveri čija je nadležnost i kada odluka u vezi sa tim bude doneta, možemo govoriti preciznije o tom predmetu", dodao je Janićijević.

Janićijević je napomenuo da do te odluke ne može saopštiti imena osoba protiv kojih je pušten optužni predlog.

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović završio je istragu o stradanju kadeta 12.marta 2013.godine i tada je rekao da javni tužilac "ima dovoljno materijala da podigne optužnicu".

"Istraga je završena, činjenično stanje je potpuno rasvetljeno i tužilac ima dovoljno materijala na osnovu koga može da podigne optužnicu", rekao je tada Petrović.

Zahtev za istragu je polovinom avgusta 2012. podigao zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini Miomira Vasića.

Na Poligonu Vojske Srbije "Pasuljanske livade" 18.juna 2012. godine u 9,05 sati, u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", od projektila automatskog bacača granata, koga su pronašli, poginilo je dvoje kadeta četvrte godine - Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topola, a povređeno je petoro tada kadeta, sada potporučnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво