Читај ми!

Nastavljeno suđenje Šariću

Suđenje Darku Šariću i ostalima koji se terete za pranje novca nastavljeno je uvidom u pisanu dokumentaciju preduzeća koja su bila u vlasništvu optuženih.

Na početku ročišta, optuženi advokat Radovan Štrbac, koji se tereti da je bio jedan od glavnih savetnika Šariću za pranje para, obavestio je sud da je podneo ustavnu žalbu zbog postupka koji je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog podstrekivanja za odavanje službene tajne, prenosi Beta.

Tužilaštvo je ranije saslušalo Štrpca zbog sumnje da je podstrekivao bivšeg šefa kabineta MUP-a Branka Lazarevića da odaje informacije o Šariću iz policijske istrage.

Danas je prikazan i video-snimak otvaranja sefa koji je Štrbac imao u Vojvođanskoj banci. Kada je sef otvoren, u njemu nije bilo ničega.

"Evo videli smo i čuli smo da je istražni sudija prilikom otvaranja sefa rekao - nažalost sef je prazan, eto toliko o nezavisnom pravosuđu i mene je sad sramota što sam 24 godine bio sudija", prokomentarisao je Štrbac video-snimak.

Na ročištu je prikazana dokumentacija o poslovanju preduzeća "Maestral turs" iz Budve iz 2007, 2008. i 2009. godine, na koju Tužilaštvo nije imalo primedbe, a za koju je advokat Dejan Lazarević rekao da dokazuje da je to preduzeće poslovalo isključivo u skladu sa zakonom.

Prikazani su i finansijski izveštaji optuženog Andrije Krlovića u čijem je vlasništvu bilo preduzeće "Novi Tamiš", na koju Tužilaštvo takođe nije imalo primedbe.

"Krlović nije više vlasnik tog preduzeća i mi smo o tome obavestili Tužilaštvo, ali tužilac je ubacio u četvrtu i ako tako nastavi udariće u zid. Ako on ne prihvata nove dokaze, to pokazuje da je optužnica apsurdna", rekao je branilac Krlovića advokat Gradimir Nalić.

Trebalo je i da se prikažu rezultati veštačenja računara optuženog Nebojše Jestrovića koji se tereti da je upravljao preduzećima Darka Šarića, međutim to se nije dogodilo jer diskovi
sa nalazima "nisu u funkciji".

Kako je rekao sudija Siniša Petrović, diskovi sa nalazima veštačenja biće naknadno otvoreni.

Darku Šariću koji se nije javljao za reč i još 16 optuženih terete se za pranje 22 miliona evra u Srbiji, dobijenih prodajom kokaina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи