Tijana Jurić u Mađarskoj?

Ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je u Bajmoku ministar policije Nebojša Stefanović, posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije.

Stefanović je takođe rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić poslednji put "detektovan" dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj, ali i da "ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj".

Policija je angažovala sve snage kako bi pronašla nestalu devojčicu, ali u interesu istrage dodatni detalji nisu saopšteni, javlja dopisnik RTS-a Toni Bedalov.

Stefanović je, nakon sastanka sa mađarskim policajcima, rekao i da mogućnost otmice nije isključena i pozvao građane da se ne samoorganizuju kako ne bi uništili eventualne dokaze.

Policija je odlučna da nastavi posao sve dok ovaj slučaj ne bude rasvetljen, rekao je Stefanović, koji je u Bajmoku posetio i mesto na kojem je Tijana Jurić viđena poslednji put.

"Apsolutno se preduzimaju sve mere i nastavljamo potragu", rekao je Stefanović i dodao da se i danas intenzivno pretražuje teren i u Srbiji i na mađarskoj strani, gde se, kako je dodao, pregleda gotovo svaki objekat, ali i napuštene kuće u tom pograničnom području.

Stefanović je naglasio da su u potragu uključeni praktično svi kapaciteti, i pregledana je - kako je rekao, pešačkim korakom sa snažnim policijskim jedinicama - površina od deset puta osam kilometara, to jest oblast gde su bazne stanice pokazivale da se nalazi Tijanin telefon, odnosno gde je bilo moguće da se uoči njeno kretanje.

Ministar je naveo i to da su obavljena poligrafska ispitivanja, u potragu su uključene helikopterske i specijalne jedinice MUP-a, ali i da su dovedeni najbolji stručnjaci kriminalističke policije iz Beograda, kako bi u potrazi radili zajedno sa timom Policijske uprave Subotica i policijom Bajmoka.

Subotičkoj policiji u subotu, 26. jula, u 1.30 posle ponoći, prijavljen je nestanak petnaestogodišnje devojčice.

Po dobijanju prijave, policijski službenici su preduzeli hitne mere i radnje iz svoje nadležnosti radi pronalaženja Tijane, koja je poslednji put viđena 26. jula u dvadeset pet minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe u Bajmoku. 

S obzirom na to da je reč o nestanku maloletne osobe pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, saopštila je ranije Policijska uprava u Subotici.

broj komentara 11 pošalji komentar
(subota, 02. avg 2014, 01:03) - anonymous [neregistrovani]

Na šta ja sumnjam:

Garantovao se radi o otmici radi trgovine ljudima! Ja stvarno ne vidim neki drugi realan razlog zbog koga je jadno dete nestalo. Samo se možemo zajedno pomolit da je živa i zdrava i sa ćemo se probuditi sledećeg dana i čuti vesti o Tijaninom povratku!

(četvrtak, 31. jul 2014, 00:54) - anonymous [neregistrovani]

za Tijanu

Ovoje uzas i strasno i za Tijanine roditelje i za sve ostale roditelje koji vise nisu sigurni u bezbednost svoje dece Sta ce nasa drzava uraditi da spreci ovakve zlocine i da kazni pocinitelje? Veruje mu policiju i zelim da se Tijana sto pre vrati kuci na srecu svojih roditelje i svih nas koji s njima zajedno prezivljavamo ove teske trenutke duge kao vecnost

(četvrtak, 31. jul 2014, 00:04) - anonymous [neregistrovani]

prijava

Veliki problem je Zakon, jer da se prijavi nestala osoba,mora da prodje 48 sati od zadnjeg vidjenja da pi se policija pocela za potragom, a za 48 sati se moze biti u Australiji. Boze pomozi da devojcicu vrate zivu,zdravu i nepovrijedjenu kuci svojoj porodici.
Koliko sam razumeo to vece se slavila mala matura,a gde su nastavnici bili.

(sreda, 30. jul 2014, 22:14) - anonymous [neregistrovani]

Devojcica

nema razloga da ide u Madjarsku ili je to samo usputna stanica za negde drugde,roditelji to znaju najbolje,a ako nema razloga mozda je oteta,telefon nedokazuje da ga je ona koristila.Sezona je godisnjih odmora svakakvi prolaze kroz Srbiju od turista do kamiondzija mene ovo sa granicom sa Madjarskom vuce na to,nadam se da je ziva i zdrava i da jos nije kasno.Policija zna sta radi nacice je.Ovo je nocna mora svakog roditelja ovakvi slucajevi moraju da budu na prvom mestu prioriteta.

(sreda, 30. jul 2014, 22:02) - anonymous [neregistrovani]

proslo vreme

Proslo je vreme kada smo se svi slobodno kretali. To je ono vreme kad policije nije bilo ispred skola posta i banaka.Bila je to neka druga drzava i u njoj je bilo bezbedno na celoj teritoriji.

(sreda, 30. jul 2014, 21:44) - Zabrinuta [neregistrovani]

prevencija...

ovo je strasno, ali i upozoravajuce da zakoni o kretanju maloletnika u vecernjim i nocnim casovima moraju da se donesu. Do kog vremena i kada mogu bii bez roditeljske pratnje van kuce..to je jedini put da se uradi prevencija ..nadam se da ce ovo dete biti vraceno u roditeljski dom..

(sreda, 30. jul 2014, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Stručnjaci!

Da li se neko zapitao šta devojčica od 15g radi noću sama u pola jedan?
I..pustite policiju da radi svoj posao!

(sreda, 30. jul 2014, 19:30) - Драган [neregistrovani]

Ниси обавештен

А ти заиста мислиш да се граница може прећи само на граничном прелазу?

(sreda, 30. jul 2014, 19:25) - dannyfischer [neregistrovani]

ovo je prvog

jutra trebalo reseno..uvek kad je blizu granice pojacati policijsku sluzbu,izlepiti letke sa likom devojcice i uz pomoc vojske Rep.Srbije pojacati kontrolu ilegalnog prelaska granice..kako i dokle takvi ozbiljni propusti da se desavaju???za 3 dana moze biti sada u bilo kom delu Evrope a i sire?

(sreda, 30. jul 2014, 17:55) - anonymous [neregistrovani]

Joj Srbijo

Tek danas su pričali sa Mađarima...