Читај ми!

Monstrum iz Kačanika u Siriji

Lavdrim Muhadžeri iz Kačanika objavio je na Fejsbuku fotografiju kako odseca glavu jednom zarobljeniku, pretpostavlja se u Siriji.

Dvadesetčetvorogodišnjak iz Kačanika Lavdrim Muhadžeri, jedan od ključnih igrača u akciji mobilisanja Albanaca za rat u Siriji, postavio je na Fejsbuk dve fotografije na kojima se vidi kako odseca glavu neidentifikovanom zarobljeniku.

"Allahu Ekber" je poruka, kojoj je dodao dve fotografije - jednu na kojoj vezanom dečaku drži glavu i drugu na kojoj drži glavu u okrvavljenim rukama, prenosi Koha ditore.

Više portala objavilo je fotografije koje je Muhadžeri postavio na Fejsbuku, a koje su kasnije blokirane. Muhadžeri nije rekao gde je to urađeno, ali se pretpostavlja da je to bilo u Siriji.

"Najpoznatiji kosovski pripadnik ISIS-a je prošlog meseca bio u žiži pažnje medija u regionu zbog spaljivanja kosovskog pasoša, ali je ovoga puta otišao mnogo dalje", piše Koha.

Prethodno, Albanac sa Kosova Bljerim Heta postao je prvi balkanski bombaš-samoubica, pošto se razneo u Bagdadu i tom prilikom ubio tridesetak ljudi. 

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje ostalih Albanaca sa Kosova.

Osim Mudžaherija,. tužilaštvo smatra da su Iljir Beriša i Sedat Topojani regrutovali druga lica u rejonu Kačanika i Đeneral Jankovića za odlazak u Siriju, Sumnja se da su kao članovi nevladine organizacije "Islamska omladina" u Kačaniku regrutovali mlade za odlazak u "zemlju Šama".

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво