Izveštaj o ratnim zločinima OVK u utorak

Šef Euleksa Bernd Bornhard potvrdio je RTS-u da će Klint Vilijamson sledeće nedelje, u utorak, podneti izveštaj o dosadašnjoj istrazi specijalnog tima o ratnim zločinima Oslobodilačke vojske Kosova.

Bernd Bornhard kaže da će Euleks Specijalnom sudu koji će biti formiran naredne godine, i za koji se vode pregovori da bude u Holandiji, pružati logističku podršku.

U novom mandatu Euleksa na Kosovu, međunarodni predstavnici će na lokalne sudije i tužioce preneti veću odgovornost.

I iz Brisela je potvrđeno da će izveštaj biti predstavljen u utorak. Vilijamson će, kako je navedeno u saopštenju Specijalnog tima, izneti novinarima saznanja koja je tokom istrage prikupio njegov tim.

Optužnice će, kako saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora u Briselu, biti podignute tek posle formiranja specijalnog suda, što se očekuje početkom naredne godine.

Kada je reč o pritvoru Olivera Ivanovića, Bornhard je rekao da ne zna koliko će još pritvor trajati.  

"Na tužiocu je da odluči koliko će neko biti u pritvoru i njegova je odgovornost da ukoliko oseti da je neko suviše dugo u pritvoru, da ubrza proces. Ne postoje tajne liste za hapšenje, ne postoji lista članova OVK niti spisak srpskih političara, to su samo loše glasine. Jedini spisak koji postoji je na stranici Interpola, i u kosovskom zakonodavstvu ne postoji pravni osnov za tajne optužnice", ističe šef Euleksa Bernd Borhard.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи