Zaplenjeno 80 kilograma heroina na Batrovcima

Pripadnici Uprave granične policije na prelazu Batrovci otkrili su više od 80 kilograma heroina u automobilu turskih registarskih tablica, a kojim je upravljao bugarski državljanin. Ministar Stefanović: Rekordna zaplena droge u proteklih nekoliko godina.

Uspešnom akcijom granične policije presečen je još jedan lanac krijumčarenja narkotika na graničnom prelazu Batrovci, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je pronašla preko 80 kilograma heroina u putničkom vozilu "mercedes", turskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin B. I. A. (1957).

Droga je bila upakovana u 90 paketa, sakrivenih u posebno izrađenom bunkeru automobila, ispod prtljažnog dela, u tapacirungu vrata, blatobrana i pragova.

Bugarskom državljaninu određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje od policije da nastavi takav rad i da znatno poveća zaplene droge koje se nalaze u Srbiji.

"Ono što je naš zadatak i na čemu insistiram je, osim posla koji radi granična policija, da se slične zaplene dešavaju i na beogradskim i ulicama Srbije, jer je očigledno da puno droge imamo u celoj zemlji", rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je podsetio i da jedan od prioriteta koji je Vlada sebi zadala jeste formiranje Kancelarije za borbu protiv droga, koja je juče formirana na predlog MUP-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde.

Ta Kancelarija će, kako je dodao, pomoći da se koordinira i bolje organizuje rad u borbi protiv droge, koja je "ozbiljan problem koji ugrožava Srbiju".

Govoreći o današnjoj akciji, ministar policije je rekao da je ona veoma uspešna i da pokazuje ono što je očekivao od granične policije, a to su rezultati.

"Reč je o više od 80 kilograma heroina i može se reći da je ovo rekordna zaplena u proteklih nekoliko godina, a policija je, na osnovu svojih operativnih podataka, uspešno i dobro uradila posao", zaključio je Stefanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво