Privedeni zbog zloupotrebe položaja

Beogradska policija odredila je meru policijskog zadržavanja za N. R. (65) iz Zrenjanjina i Ž. K. (49) iz Beograda zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i oštetili preduzeće "Su-port", saopštio je MUP.

Sumnja se da su oni u svojstvu odgovornih lica privrednih društava "Su-port" d.o.o. i "BLB Kompani d.o.o." iz Beograda u više transakcija obavili prenos nešto manje od osam miliona dinara sa jednog preduzeća na drugo, čime je oštećeno preduzeće "Su-port".

Kako se navodi u saopštenju, to su uradili pozivajući se na aneks Ugovora o nabavci bording karata i automatskih prtljažnih privezaka koji nikad nije zvanično zaključen, niti je roba ikada isporučena.

O navodnoj isporuci ne postoje magacinske otpremnice-prijemnice, kao ni porudžbeni zahtev za robu, što ukazuje da nije ni postojala namera da se roba nabavi.

Na ime fakturisanih usluga za neizvršene i fiktivne finansijske poslove osumnjičeni N. R. uplatio je, u dogovoru sa Ž. K, na račun njegovog preduzeća 990.885 dinara, čime je oštetio "Su-port" za 8.923.780 dinara.

Sumnja se i da su osumnjičeni, od 2005. do 2009. godine, sklopili niz nepovoljnih ugovora za isporuku bording-pas obrazaca i nabavku bording karata i automatskih prtljažnih privezaka, kao i dva aneks ugovora po kojima su prodavali karte i priveske po cenama nerealne tržišne vrednosti, uvećavajući količine isporučenih karata i privezaka.

Nalozi za plaćanje potpisivani su bez adekvatne dokumentacije i uz fiktivno fakturisane količine.

Na ovaj način osumnjičeni su oštetili "Su-port", a pribavili korist za "BLB kompani" u iznosu od 46,5 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво