Читај ми!

Niš, hapšenja zbog utaje poreza

Niška policija uhapsila je jutros četiri osobe za koje se sumnja da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i utaja poreza od 1,7 miliona dinara.

Uhapšeni su A. G. (43) iz Tutina, francuski državljanin, suosnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ''Lutecija stil'' DOO iz Niša, I. M. (32), iz Niša, suvlasnik tog preduzeća, M. A. (23), iz Babušnice, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ''Adam oil'' DOO iz Niša i M. T. (39), iz Pirota, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ''Ranč trans'' DOO iz Niša.

Za osumnjičenim M. A. (41), iz Prokuplja, osnivačem, direktorom i zakonskim zastupnikom privrednog društva ''Aleksandar pro'' DOO iz Prokuplja, za koga postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivična dela, u toku je intenzivna policijska potraga.

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2013. do marta 2014., iskorišćavanjem svog položaja, po prethodno međusobnom dogovoru pribavili račune sa neistinitom sadržinom o navodnom prometu dobara između dobavljača ''Adam oil'' i ''Aleksandar pro'' i kupca ''Lutecija stil''.

Takođe, pribavili su i račune o navodnom prometu dobara između kupca ''Aleksandar pro'' i dobavljača ''Ranč trans'', iako prometa nije bilo.

Između preduzeća ''Adam oil'' i ''Aleksandar pro'' izvršen je prenos novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 11,6 miliona dinara i taj iznos su osumnjičeni međusobno delili preko svojih ličnih tekučih računa.

A. G. je od januara do marta ove godine, uz pomoć ostalih osumnjičenih izbegao plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dinara.

U saopštenju se podseća da je niška policija početkom jula ove godine uhapsila M. T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara i protiv M. A. podnela krivičnu prijavu za to krivično delo.

Daljim operativnim radom policije u njihovom stanu pronađena je falsifikovana dokumentacija, koja je predmet krivičnog dela.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво