Читај ми!

Vilijamsonov izveštaj u utorak

Glavni tužilac za istragu o trgovini ljudskim organima za Kosovo i Metohiju 1999. godine, Klint Vilijamson objaviće izveštaj narednog utorka u Briselu. Prve optužnce očekuju se početkom 2015. godine, javlja Tanjug.

Diplomatski izvori u Briselu rekli su za agenciju Tanjug da će optužnice biti podignute tek posle formiranja specijalnog suda, što se očekuje početkom naredne godine.

Vilijamson je juče boravio u Beogradu, a u ponedeljak u Prištini, uz poruku da će rezultati istrage biti obelodanjeni na vreme i da ne treba unapred donositi zaključke.

Glavni tužilac je naglasio da je svestan rastućih spekulacija o nalazima Specijalnog istražnog tima, ali je i istakao da "informacije o rezultatima istrage neće biti objavljene pre objavljivanja samog izveštaja" i dodao da u vezi sa krajnjim rezultatima istrage ne treba unapred donositi zaključke.

Koha ditore objavila je juče da je Vilijamson našao dokaze za ratne zločine protiv bivših pripadnika OVK, ali ne i dovoljno dokaza da je na Kosovu bilo trgovine organima.

List tvrdi da će najmanje 10 bivših pripadnika OVK biti optuženo za ratne zločine i da je Vilijamson našao dokaze za te zločine protiv civila, većinom Srba, ali da tokom istrage nije nađeno dovoljno dokaza koji bi podržali optužbu za trgovinu organima.

Vilijamson je u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mu je ukazao da će objavljivanje njegovog izveštaja biti od ogromnog značaja za Srbiju i da će to potvrditi objektivnost instuticija EU i međunarodne zajednice u istrazi zločina počinjenih tokom rata na Kosovu i Metohiji i na prostorima bivše Jugoslavije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво