Читај ми!

Kosmajac na slobodi, Crna Gora ga neće proterati

Dragoslav Kosmajac priveden je u Kotoru, jer je "bezbednosno interesantna osoba", pušten je na slobodu, potvrdio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Konjević je objasnio da policija "nije imala osnova" za zadržavanje Kosmajca, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno označio kao vođu srpskog narko klana, jer za njim nije raspisana međunarodna poternica, javlja Beta.

"Policija je, shodno njenim nadležnostima, u komunikaciji sa tužiocem privela osobu za koje postoji interesovanje sa naše strane, obavila razgovor i konsultovala tužioca. Prema toj osobi (Dragoslavu Kosmajcu) ne postoji bilo kakvo potraživanje bilo koje države iz regiona", naveo je ministar unutrašnih poslova Crne Gore.

Kosmajać je sinoć u Kotoru priveden na informativni razgovor u policiju i pušten je jutros pošto su u tužilaštvu proverene njegove lične isprave koje su validne i izdate u Srbiji, rečeno je portalu Analitika u policiji i tužilaštvu.

Kosmajac, kako se dodaje, nije počinio nijedan prekršaj na teritoriji Crne Gore.

Mediji su spekulisali da će on najverovatnije biti proteran iz Crne Gore, ali su, prema navodima iz policije i tužilaštva, crnogorski pravosudni organi su od toga odustali.

Kosmajac poseduje luksuznu nekretninu na crnogorskom primorju, u mestu Strp kod Kotora.

Dragoslav Kosmajac se spominje u "beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogama, a srpski mediji navode da je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi.

Njegov sin Lazar Kosmajac (24) uhapšen je 23. juna u Herceg Novom, kada je pokušao da pobegne saobraćajnoj patroli, koja je pokušala da ga zaustavi. Posle zatvorske kazne, on je napustio Crnu Goru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво