Читај ми!

Kosmajca proteruju iz Crne Gore?

Dragoslav Kosmajac pušten je iz policije pošto je priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog sumnje da je falsifikovao isprave. Kosmajac više nije dobrodošao u Crnoj Gori, pišu "Vijesti".

Kako javljaju podgoričke Vijesti, sa papirom preko lica kotorsku policijsku stanicu, u koju je prebačen iz tužilaštva, napustio je sa suprugom i još jednom mlađom ženskom osobom, prenosi Tanjug.

Podgorički dnevnik podseća da je Kosmajac (61) sinoć priveden na informativni razgovor u kotorsku policiju kao "bezbednosno interesantna osoba", a prvobitne informacije iz policije su ukazivale da će mu pripadnici MUP-a, najverovatnije, uručiti rešenje o otkazu boravka i zabraniti ulazak u Crnu Goru.

Kosmajac je juče ušao legalno u Crnu Goru, ali su u policiji odlučili da ga pozovu i saslušaju u svojstvu građanina za čije se ime vezuju brojne priče i kontroverze, koje su počele nakon što ga je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa. 

Njegov sin Lazar pušten je iz zatvora u Spužu početkom jula, nakon što je uhapšen jer je pobegao saobraćajnoj policiji, a kada je napustio zatvor obećao je da će napustiti Crnu Goru, navode Vijesti.

Dragoslav Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji objavili su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Kosmajac je, navodno, blizak i sa optuženim narko-bosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza, prenose Vijesti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво