Читај ми!

Crna Gora izručuje Ajkovića Srbiji

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje kojim se Srbiji odobrava ekstradicija Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula(43), za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je učestvovao u iznudi u Nišu.

Kako prenosi RTCG, pozivajući se na portal Analitika, Ajkovićev advokat Branko Anđelić potvrdio je da je odobreno izručenje njegovog klijenta, prenosi Tanjug.

Anđelić je naglasio da se neće žaliti, kako bi se procedura ekstradicije ubrzala. Očekuje da će Ajković već za desetak dana biti isporučen Srbiji.

Srbija je 15. maja raspisala međunarodnu poternicu za Ajkovićem, a uhapšen je 12. juna tokom rutinske saobraćajne kontrole nadomak Podgorice.

Postupak u Nišu vodi se protiv njega zbog sumnje da je zajedno sa bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana iznudio novac od dvoje sugrađana.

Sumnja se da su primorali bračni par iz okoline Niša da im plac vredan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra.

Ajković slovi za najbogatijeg Nišliju, a u policiji veruju da je vođa tamošnjeg narko-klana, navodi RTCG.

Prema informacijama srpskih medija, Ajković je pod istragom i zbog ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića (47) koji je 11. juna 2001. godine nasmrt pretučen u hodniku zgrade u kojoj je živeo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара