Читај ми!

Šarić na poligrafu, čekaju se rezultati

Darko Šarić, optužen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina, danas je poligrafski testiran, a rezultati još uvek nisu saopšteni. Nakon testiranja, Šarića su saslušali pripadnici Radne grupe MUP-a u istrazi o njegovim tvrdnjama sa suđenja da mu je bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović, koga je nazvao "general Papaja", montirao ceo proces.

Skoro dva sata Darko Šarić je odgovarao na pitanja pripadnika Radne grupe. Njegov advokat kaže da je govorio o 7,4 miliona evra, a optuženi je ranije tvrdio da iza tog novca stoji jedan svedok saradnik, prijatelj bivšeg načelnika UKP-a.

"Da li je Darko Šarić prošao poligraf, ja ne znam. Mi takav izveštaj nemamo, Radna grupa to zna. Ja mislim da je prošao zato što je i prilikom saslušanja i prilikom poligrafisanja bio vrlo jasan, vrlo ubedljiv i vrlo argumentovan", rekao je Šarićev advokat Radoslav Baćović.

Saslušan je i o sastanku na Jelovoj gori na kojem su se, prema Šarićevim rečima, 2010. godine predstavnici srpske policije, BIA i Tužilaštva susreli sa Draganom Dudićem, koji je mesec i po posle toga ubijen.

Darko Šarić je odgovarao na pitanja policajaca, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca.

Bivši načelnik UKP-a Rodoljub Milović prošlog meseca dobrovoljno se prijavio da bude testiran na poligrafu. Posle toga je saopšteno da nije imao reakcije karakteristične za iznošenje neistina.

Posle Milovića na saslušanje je pozvan i svedok saradnik Ljubiša Buha. Pretpostavlja se da je Šarić na njega mislio kada je spominjao 7,4 miliona evra. Buha tada nije želeo da se izjašnjava niti da ide na poligraf.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво