Читај ми!

Predmet "Skočić", Tužilaštvo kritikuje odluku suda

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ocenilo je da Apelacioni sud ukidanjem presude u predmetu "Skočić" dovodi u pitanje "poverenje porodica žrtava u pravosudni sistem Srbije".

Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je presudu Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojom je sedmoro pripadnika paravojne jedinice "Simini četnici" osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne zbog zločina nad Romima u BiH i predmet vratilo na početak, javlja Beta.

Tužilaštvo ocenjuje da je i to odluka kakve su već viđene u predmetima "Lovas" i "Čelebići", kojima se "dovodi u pitanje poverenje porodica žrtava u pravosudni sistem Srbije", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je navelo da će nastojati da u ponovnom suđenju u predmetu "Skočić" još jednom dokaže navode iz optužnice protiv sedmorice prvostepeno osuđenih na ukupno 72 godine zatvora za ratni zločin protiv romskih civila u Zvorniku, jula 1992. godine.

U selima Skočić, Malešić, Petkovci i Drinjača, na teritoriji opštine Zvornik, pripadnici paravojne formacije "Simini četnici" ubili su 28 civila, prethodno ih mučili, nad njima vršili torturu, ponižavanje, seksualno nasilje nad maloletnicama, ali i nad muškarcima koji su terani na protivprirodnu blud, navodi se u optužnici.

"Dovodeći u pitanje ovu presudu, Apelacioni sud je ignorisao patnje žrtava, od kojih je najstarija imala 71, a najmlađa dve godine", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво