Na suđenju Keljmendiju 70 svedoka

Tokom sudskog procesa protiv narko-bosa Nasera Keljmendija pojaviće se 70 svedoka, javljaju prištinski mediji. Tužilaštvo tereti Keljmendija da je rukovodio velikom kriminalnom grupom.

Jedan od svedoka je i Zijad Turković protiv kojeg je Keljmendi svedočio aprila 2012. godine, a koji je osuđen na 45 godina zatvora za identična krivična dela za koja je optužen i Keljmendi, prenosi Beta.

Specijalno javno tužilaštvo je tokom jučerašnjeg toka suđenja otkrilo da ima spisak od 70 svedoka, od kojih su troje svedoci saradnici, koji su, prema Tužilaštvu, bili i saradnici Keljmendija u kriminalnim radnjama, uključujući i međunarodnu trgovinu drogom i ubistva, piše Koha ditore.

Tužilac Endrju Hjuz pročitao je optužnicu u devet tačaka.

Specijalno tužilaštvo Kosova početkom meseca podiglo je optužnicu protiv Keljmendija za nekoliko krivičnih dela, uključujući organizovani kriminal i rukovođenje organizovanom kriminalnom grupom.

U optužnici se Keljmendi tereti i za teško ubistvo Ramiza Delalića Ćele 2007. godine u Sarajevu, kupovinu, posedovanje ili neovlašćenu prodaju i proizvodnju opasnih narkotika i psihoterapijskih substanci, uključujući razne količine - od 100 kilograma heriona do 150.000 ekstazi tableta.

Keljmendija je 6. maja 2013. godine uhapsila kosovska policija na osnovu međunarodne poternice, koju su izdale bošnjačke vlasti i od tada se nalazi u pritvoru na Kosovu.

Nalazi se na "crnoj listi" SAD i poternici Interpola, na kojoj je označen kao jedan od najopasnijih narko dilera na Balkanu. BiH Keljmendija tereti za organizovanje ubistva Delalića u Sarajevu 2007. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво