Читај ми!

Tragedija na jezeru Gazivode

Dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Kosovske Mitrovice su poginula, a dvojica se vode kao nestala posle sudara dva glisera na jezeru Gazivode, u opštini Zubin Potok na severu Kosova.

Dva beživotna tela su pronađena u jezeru Gazivode, a za još dva se traga, rekao je Tanjugu šef operative regionalne direkcije policije "Mitrovica–Sever" Miodrag Lekić.

Nesreće se dogodila kada su se dva glisera sudarila pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Jedan od dva glisera koji su učestvovali u sudaru je potonuo. U mestu Banje na obali jezera nalaze se meštani, prijatelji i rodbina nesrećno stradalih mladića, kao i pripadnici Kosovske policije.

Mladići koji su stradali prethodno su u jednom od lokala u blizini jezera posmatrali finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu, rekao je Tanjugu Predrag Radonjić, koji je takođe bio u lokalu.

"Bio sam u lokalu. Oni su gledali tu utakmicu kao i drugi gosti, sedeli do pola jedan, kada su sa dva glisera krenuli do svojih vikendica ili kamp kućica, ne znam već gde su bili smešteni. U jednom crvenom gliseru bila su njih trojica, a u drugom belom gliseru bio je samo jedan", kaže Radonjić.

Desetak minuta nakon što su mladići otišli, kako je naveo, začuo se prvo jedan blaži, a potom i jedan jači udarac. Potom se čuo rad samo jednog motora glisera koji se, kako su kasnije saznali, okretao u krug.

"Nedugo nakon što smo začuli te udarce, vlasnik restorana je otišao da vidi šta se dogodilo. Video je taj gliser kako kruži na jezeru, zvao je hitnu pomoć i policiju. Ujutru smo tek saznali da su dvojica pronađena, a da se za drugom dvojicom još traga", rekao je Radonjić.

Nesreća se dogodila nešto posle ponoći, a na jezeru Gazivode u toku je potraga za nestalima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je saučešće porodicama stradalih mladića.

"U neverici sam primio vest o nesreći koja se sinoć dogodila na jezeru Gazivode. Gubitak četiri mlade osobe u jednom gradu, u jednom danu, tragedija je za koju reči utehe ne postoje. U ovim teškim trenucima za vašu porodicu, moje misli su sa vama", navodi Đurić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи