Читај ми!

Kosmajac u Crnoj Gori kao turista?

Dragoslav Kosmajac (61), u noći između petka i subote, nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera Srbije, ušao je u Crnu Goru na graničnom prelazu Ranče, dok je Srbiju napustio na prelazu Jabuka, objavile su podgoričke "Vijesti".

Neki crnogorski mediji objavili su da je lociran u Herceg Novom. Sagovornici Vijesti tvrde da je Kosmajac vlasnik luksuzne vile u risanskom naselju Strp, a prema informacijama iz dobro obaveštenih izvora, u njoj su se proteklih godina okupljali mnogi čija su imena evidentirana u srpskim i crnogorskim knjigama kriminala.

Izvor iz Uprave policije rekao je i da za njim nije raspisana međunarodna poternica.

"Nisu je raspisali Interpol Srbije ni bilo koje druge države i on je potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore. Da je za njim u Srbiji raspisana lokalna poternica, službenici koji rade na njihovom graničnom prelazu i koji imaju čitač dokumenata, reagovali bi", naveo je izvor.

Isti izvor nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

"Imao je potpuno urednu dokumentaciju, kao bilo koji drugi turista koji je te večeri prešao granicu", naveo je.

Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Mediji su objavili da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Mediji su pisali i da je, navodno, blizak i sa optuženim narko-bosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem, a uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer protiv njega nikad nije bilo dovoljno dokaza, prenose crnogorske Vijesti.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović juče je, komentarišući medijske napise da je Dragoslav Kosmajac, koga mediji dovode u vezu sa trgovinom narkoticima, napustio zemlju, rekao da "policija zna gde se ko nalazi".

"Policija pažljivo prati i raspolaže svim činjenicama i upravo da ne bismo napravili bilo kakvu grešku u istrazi i u koracima, ne mogu da vam kažem konkretni podatak, ali znamo sve činjenice, i gde se ko nalazi i sve ostalo", rekao je Stefanović novinarima.

Stefanović nije mogao da odgovori na pitanje da li se priprema optužnica protiv Kosmajca.

"Za sada ne raspolažem takvim saznanjima da bih mogao da vam kažem detalje", rekao je Stefanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво