Uhapšena načelnica zbog "Galenike"

Zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, uhapšena načelnica Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja.

Uprava kriminalističke policije uhapsila je D. K. zbog sumnje da je zloupotrebila položaj tako što je, kao načelnica Odeljenja za opojne droge i prekursore u Ministarstvu zdravlja, naredila inspektorima da ne sačine zapisnik o nalazu stanja u privrednom društvu "Galenika", prenosi Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju policije, D. K. je inspektorima naredila da ne podnesu prijavu za privredni prestup "Galenike", koji se odnosi na privremeni izvoz sedam kilograma psihoaktivne kontrolisane supstance (opojne droge) pod nazivom "diazepam" za čiji je izvoz bila neophodna dozvola Ministarstva zdravlja, koju to preduzeće nije pribavilo.

Ona je i zanemarila to što su je inspektori obavestili da je tokom inspekcijskog nadzora u "Galenici“"  otkriveno da manjak "diazepama" za 2010. godinu “iznosi 160,525 kilograma.

Pošto je prethodno sprečila sačinjavanje zapisnika o inspekcijskom nadzoru, o mogućim neslaganjima količina diazepama“ nije obavestila policiju, kako bi se utvrdila eventualna zloupotreba i ilegalni promet droge.

Na ovaj način D. K. je omogućila privrednom društvu "Galenika"“ da izbegne sankciju u skladu sa Zakonom o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Osumnjičenoj D. K. po nalogu zamenika Prvog Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedena u nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jun 2014, 19:43) - anonymous [neregistrovani]

Само храбро

Ово је путоказ да остали могу да причају јер је јавна тајна ко све и на какав начин добија разне дозволе. Многе дрогерије за промет лековима су угашене јер нису имале снаге и пара на руке да се изборе са државним чиновницима. Треба увести најмањи порез само да би се утврђивала одговорност за њихова двојна књиговодства

(četvrtak, 12. jun 2014, 19:16) - Danijel [neregistrovani]

?

Ovo je proizvodnja i pustanje u promet opojnih droga na veliko....