Читај ми!

Aleksinac, hapšenja i zaplena droge

Na teritoriji opštine Aleksinac, niška policija u organizovanoj akciji na suzbijanju narkomanije i opšteg kriminaliteta uhapšeno je šest, a privedeno 14 osoba. Zaplenjeno je više od 82 kilograma marihuane i otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Uhapšeni su B. R. (37) iz Beograda i S. S. (49) iz okoline Aleksinca zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu.

Pretresom kuće na teritoriji opštine Aleksinac, u selu Donja Peščanica, u kojoj B. R. neprijavljeno boravio, otkrivena je laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Na licu mesta pronađena je kompletna oprema za gajenje marihuane.

Kako se navodi u saopštenju, pored laboratirije otkrivene su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, u ukupnoj težini 72 kilograma, a 10 kilograma marihuane je bilo spakovano za dalju prodaju, koja se na tržištu prodaje na veliko u iznosu od 3.000 dinara po kilogramu.

Prilikom pretresa porodične kuće S. S, pronađeni su tragovi heroina.

Po isteku mere zadržavanja B. R. će biti, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Hapšenja zbog iznude, nasilničkog ponašanja i falsifikovanja

Niška policija uhapsila je M. K. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznude.

Sumnja se da je M. K. u periodu od decembra prošle godine do jučerašnjeg dana, uz pretnju oštećenoj i njenom sinu, potraživao novac u ukupnom iznosu od 24.000 evra na ime zelenaškog duga trećeg lica.

M. K. je u prethodnom periodu od oštećene uzeo 9.700 evra i 2.000 švajcarskih franaka. Pripadnici kriminalističke policije su, kao predmet krivičnog dela, oduzeli uhapšenom M. K. auto "audi S8", niških registarskih oznaka.

Po isteku mere zadržavanja M. K. će biti, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Uhapšeni su i V. A. (29) iz Aleksinca zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje i M. G. (27) iz Aleksinca - zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Po isteku mere zadržavanja V. A. i M. G. biće, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Uhapšen je i R. B. (43) iz okoline Aleksinca zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprava.

Tom prilikom oduzeto je terensko vozilo marke "tuareg", jer postoji osnov sumnje da je reč o falsifikovanju šasije i motora, ali i delova isečenih automobila koji su ukradeni u aprilu na teritoriji Niša.

Po isteku mere zadržavanja S. S. i R. B. biće, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Privedeni su S. A. (44) i V. D. (21) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ispred stadiona "Železničar" u Nišu kod S. A. pronađen je paketić marihuane težine oko 0,80 grama, a kod V. D. je pronađeno 0,50 grama marihuane.

Protiv S. A. i V. D. biće podnete krivične prijave u redovnom postupku nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Priveden je i S. Z. (39) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo - izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво