Читај ми!

Čučković na razgovoru u policiji

U beogradskoj policiji završen je razgovor sa predsednikom Opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, u vezi s dešavanjima tokom vanredne situacije proglašene zbog poplava.

Čučković je rekao novinarima da je sam došao nešto pre devet sati u beogradsku policiju i da je do oko 17:30 objašnjavao šta se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minuta u minut dešavalo tokom katastrofe.

Čučković je objasnio da je bio pozvan da u svojstvu građanina da iskaz koji je vezan za okolnosti koje su se desile u gradskoj opštini Obrenovac "u danim pre same katastrofe, u danima kada je sama katastrofe nastupila kao i u danima posle toga".

"Sam razgovor je trajao nekoliko sati s obzirom da je iz minuta u minut, iz sekunde u sekundu, iz dana u dan, iz sata u sat analizirana situacija i ono što smo mi kao gradska opština sa svim službama i mogli i uradili u tom trenutku", rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Čučković je naglasio da lično smatra da je neophodno "da se pokrene istraga kako bi ovakve stvari bile zauvek iskorenjene u Srbiji i da se nigde i ni u jednoj drugoj opštini ne bi ponovile".

Upitan da li je u policiji govorio o tome ko je odgovaran i od koga nisu došle prave informacije u Obrenovac uoči poplavnog talasa, Čučković je odgovorio: "Apsolutno ne".

"Govorio sam o činjeničnom stanju, kakav je bio sled događaja, a ko god me poznaje zna da nisam takav čovek da svaljujem odgovornost na drugog", rekao je Čučković.

Istakao je da stoji iza svake svoje odluke. "U onim okolnostima u kojima sam radio i sa onim brojem ljudi s kojima sam raspolagao", da smo uradili sve što je bilo u našoj moći", naveo je Čučković.

"Odgovorno tvrdim da niko ne bi mogao ništa više da uradi nego što smo mi uradili", rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Čučković je na razgovoru u policiji u svojstvu građanina i u prisustvu nadležnog tužioca, rekao je ranije šef Uprave krimialističke policije za Beograd Nebojša Marković.

Policija će o svemu sačiniti službenu belešku, a tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima, dodao je Marković. 

U toku dana policija će obaviti razgovore i sa drugim članovima Opštinskog štaba u Obrenovcu, a po zahtevu tužioca, prenosi Tanjug.

Beogradski mediji pišu da bi policija trebalo da obavi razgovore i sa predsednikom Opštine Krupanj Radetom Grujićem i bivšim gradonačelnikom Šapca Milošem Miloševićem, a biće pozvano još nekoliko osoba u lancu odgovornosti u ta tri grada.

Po nalogu tužilaštva, direktor policije Milorad Veljović naložio je da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара