Читај ми!

Tužilaštvo: Pritvor za osumnjičene za "Galeniku"

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv devetoro osumnjičenih da su mahinacijama oštetili "Galeniku" za više od 75 miliona evra i, nakon ispitivanja, predložilo da se svima odredi pritvor, saznaje RTS.

Saslušanje svih osumnjičenih završeno je danas popodne, pošto se jutros predao deveti osumnjičeni u najnovijoj istrazi o malverzacijama u vezi sa "Galenikom", Miroslav Milovanović iz "Velefarma". Milovanović je sam došao u Tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo pritvor zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogli da pobegnu ili utiču na svedoke i druge dokaze, objasnio je za RTS tužilac Miljko Radisavljević.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak, a Radisavljević očekuje da će ta odluka biti doneta večeras ili sutra ujutro.

Ovo je treća istraga za malverzacije u "Galenici".

U nedelju, 25. maja, privedeni su bivši predsednik Upravnog odbora "Galenike" i bivši direktor Socijalističke partije Srbije Dejan Backović, bivši generalni direktor Privrednog društva "Galenika" Nenad Ognjenović i pomoćnik generalnog direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek.

Privedeni su i bivši generalni direktor i predsednik Upravnog odbora "Velefarma" Dragoljub Vučićević, direktor Direkcije razvoja i strateškog marketinga "Velefarma" Rade Lazarević, direktor i ovlašćeni zastupnik "Velefarma" Momir Vuković, ali i rukovodilac upravljanja finansijskim sredstvima i direktor računovodstva u Privrednom društvu "Velefarm", Ljubica Kapor i Tatjana Vučetić.

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS-a Đorđe Milićević rekao je da se neće obazirati na spekulacije i novinske napise kada je reč o privođenju predsednika UO "Galenike" Dejana Backovića, koji je bio i direktor SPS-a, istakavši da svako u Srbiji treba da radi svoj posao.

Privedeni rukovodioci dva preduzeća terete se da su "Galeniku" oštetili za 75 miliona evra.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da će biti ispitani tokovi novca pribavljenog malverzacijama kako bi se videlo kuda je otišao i dodao da očekuje da će istraga uskoro biti kompletno završena.

Stefanović je podsetio da je slučaj "Galenika" jedna od 24 sporne privatizacije, zbog kojih je do sada privedeno 135 osoba, a sve optužnice su potvrđene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво