Читај ми!

Šarić odbio da odgovori na pitanje tužilaštva

U nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, Darko Šarić je odbio da odgovori na pitanje tužilaštva ko je general Papaja, tvrdeći da je tužilaštvo za četiri i po godine od pokretanja postupka protiv njega to moglo samo da otkrije.

"Neću da mu otkrijem ime, jer me četiri i po godine ovde 'medijski prži, a videćete kolika je njegova umešanost'", rekao je Šarić i naveo da sav medijski linč protiv njega inicira taj "gospodin Papaja", prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, on je moćan čovek koji ima uticaja na medije, koga država čuva jer joj je svojevremeno valjao.

"Taj gospodin, sve je to meni napravio. Prikačili su mi razna dela, a da sam supermen to nisam mogao da izvršim. Danas me niko ništa ne pita. Sedim ovde, zapostavljen. Sve vreme se pozivaju na strane izvore i obaveštajne službe, ali dajte, pokažite jedan jedini papir", rekao je Šarić.

Navodeći da jedva čeka da odgovara na sva pitanja, Šarić je naveo da nema šta da krije i da ga ne interesuje ni vlast niti opozicija, koji se kako je naveo koriste njegovim imenom u političke svrhe.

"Želim da se toga rešim što pre. Ja sam taj koji treba da bude optužen u Crnoj Gori, a ne moj brat i mislim da je sramota da mog brata nevinog drže tri godine i šest meseci. Kako je to moguće da ga optuže u Crnoj Gori i da sada za isto delo ovde proširuju optužnicu protiv njega. To mi nije jasno", naveo je pored ostalog optuženi za krijumčarneje 5.7 tona kokaina.

Šarić je dalje pričao kako mu je njegov drug (jedan od optuženih) Nebojša Joksović pisao pismo krajem 2010. i pozvao da svedoči kako bih pomogao u aktuelnim odnosima Crne Gore i Srbije.

"Ja sam mu odgovorio da svako ima svoj put i da niko od Darka Šarića neće praviti otirač. Ovo je montiran proces gde žele da me nateraju da svedočim protiv Crne Gore. Sve tajne koje Šarić ima poneće sa sobom u grob da ne bi više pravili senzacije", naveo je Šarić.

Šarić je pozvao odgovorne za pranje para da idu do kraja - "Imaju svi papiri, ko je davao novac, neka izađu da se zajedno branimo".

Šarić je istkao da on i pokojni Dudić nisu iz pećine doneli novac, već da su sve to uradili preko banaka.

"U vezi sa ovim novcem, zamolio bih ljude koji su uplaćivali novac, neko meni, neko Fricu...Ne želim da se vadim na mog pokojnog druga Frica, on je verovao u te pare i te kredite. On je bez znanja svoje žene založio kuću i diskoteku", naveo je optuženi Šarić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво