Читај ми!

Požar u Novom Sadu, osmoro povređenih

Osam osoba je lakše povređeno, među kojima troje dece, kada je izbio požar u novosadskom naselju Satelit. Stanovnici zgrade evakuisani.

Pripadnici novosadske vatrogasne brigade ugasili su požar u stanu na četvtom spratu stambene zgrade i evakuisali devet osoba.

Požar je izbio u kuhinji stana na četvrtom spratu, potom se preko prozora i spoljnog dela zgrade proširi na kosinu na spratu iznad a zatim i deo krova, a vatrogasci su ga lokalizovali za dvadesetak minuta a potom i ugasili.

Troje dece, "koja su lakše intoksinirana dimom", zbrinuto je u Dečjoj bolnicu a petoro odraslih je hospitalizovano u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine", rekla je Tanjugu portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sanja Nenadić Pokrajac.

Komandir novosadske vatrogasne brigade Dragan Klisura rekao je Tanjugu da je iz zgrade evakuisano devet osoba, među kojima i troje male dece i da im je Hitna pomoć odmah ukazala pomoć.

"Nekim od njih je u kolima Hitne pomoći pružena prva pomoć i dat im je kiseonik...ali ono što smo videli na terenu je da nije bilo teže povređenih i da je to bilo uobičajno stanje zbog dima", rekao je Klisura.

Naveo je da su vatrogasci u 10.03 sata primili dojavu o požaru i da je na lice mesta odmah upućeno sedam vatrogasnih vozila sa 17 pripadnika vatrogasne brigade.

Šef smene Vatrogasne brigade Igor Ada je rekao da su vatrogasci uz pomoć platforme evakuisali stanare zgrade, a da je požar lokalizovan za dvadesetak minuta.

Požar je izbio u zgradi ulici Anđe Ranković, u novosadskom naselju Satelit, uzroci izbijanja vatre biće naknadno utvrđeni kao i visina materijalne štete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи