Читај ми!

Pucnjava u Novom Sadu, ranjen policajac

Policajac I. M. i napadač I. S. iz Vučitrna ranjeni su prilikom intervencije u novosadskom naselju Adice, kažu u novosadskoj policiji. Policajac u životnoj opasnosti, rekao državni sekretar Vladimir Božović.

U pucnjavi koja se dogodila oko podneva, u novosadskom naselju Adice, jedan policajac je zadobio teške telesne povrede, a povređena je tom prilikom još jedna osoba, potvrdila je Tanjugu portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.

Prilikom intervencije policije, koja je usledila po pozivu, u Slavujevoj ulici 19a, u policajca I. M ( 25) pucao je I. S (58), rekla je Tomić i dodala da je I. S. u policajca pucao iz pištolja dok je uzimao izjavu.

On je uspeo da uzvrati vatrom i rani napadača. Obojica povređenih zbirnuti su u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Portparolka KCV-a Jelena Jurišin rekla je Tanjugu da je policajac zadobio teške telesne povrede opasne po život.

On je zadobio ustrelnu ranu u predelu stomaka, precizirala je Jurišin i dodala da je stanje povređenog policajca, nakon operacije, stabilizovano, ali i dalje neizvesno i pod stalnim je nadzorom lekara u Intenzivnoj jedinici Urgentnog centra.

Drugi povređeni, napadač, zadobio je ustrelnu ranu u predelu leđa, stabilnog je stanja i nalazi se u poluintezivnoj jedinici Urgentnog centra, navela je Jurišin.

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović obišao je na KCV teško povređenog policajca i istakao da je najznačajnije da policajac preživi.

"S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve da pomogne da se rasvetle okolnosti ovog zločina. Jer, pucanj u policajca je pucanj u građane i Srbiju, to je težak zločin na koji će MUP i Srbija snažno odgovoriti", rekao je Božović.

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" iz Novog Sada, saopštilo je, povodom ranjavanja policajca, da se policiji moraju dati "adekvatna ovlašćenja", jer se broj napada na njih konstatno povećava.

"Policajac ne sme da upotrebi pištolj dok god na njega neko lice prvo ne zapuca. Ali šta ako policajac bude pogođen smrtno? Po svemu sudeći pištolji nam nisu potrebni, najbolje je da ih vratimo poslodavcu", piše u saopštenju.

Nezavisni sindikat policije takođe je osudio napad na kolegu i pozvao nadležne da hitno reaguju i zaštite pripadnike policije.

Prošle godine jedan policajac je ubijen na dužnosti, a više od 250 je teže i lakše povređeno.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се