Читај ми!

Nastavak suđenja Miškoviću, Gašević izneo odbranu

Iznošenjem odbrane bivšeg direktora Preduzeća za puteve "Niš" Milutina Gaševića, nastavljeno je suđenje vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih.

Milutin Gašević je, odgovarajući na pitanja sudskog veća i advokata odbrane, govorio o poslovanju PZP "Niš", kao i o saradnji sa Miškovićima i Đuraškovićem, javlja Tanjug.

Prema njegovim rečima, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, koji je 2003. godine kupio PZP "Niš", uplatio je državi, odnosno Agenciji za privatizaciju, više od 60 miliona evra za putarska preduzeća koje je kupio upravo preko PZP "Niš".

Dodao je da su putarska preduzeća propala zbog velike zaduženosti, odnosno zato što im država nije izmirila velika sredstva.

"Putarska preduzeća su morala da uzimaju veoma nepovoljne kredite od banaka. Da smo uspeli da naplatimo dugovanja od države, i dalje bismo imali finansijske probleme, ali bismo ipak preživeli", rekao je Gašević.

Govoreći o saradnji sa Miškovićima, Gašević je rekao da nikada sa njima nije razgovarao.

"Miroslava i Marka Miškovića niti poznajem, niti sam razgovarao sa njima. Oni nikada nisu uticali na mene, niti su preko posrednika pokušali da utiču na mene da uradim nešto", rekao je Gašević.

Dodao je i da nikada nije prisustvovao razgovorima između Đuraškovića i Miškovića, već da je o njima imao samo posredna saznanja.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, za koja je zaprećena kazna od po deset godina zatvora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво