Читај ми!

Mišković nudi imovinu kao jemstvo za pasoš

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću. Vlasnik "Delta holdinga" zatražio da mu se vrati pasoš i kao jemstvo da mu bude vraćen pasoš ponudio celu svoju imovinu.

Vlasnik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković ponovo je u nastavku suđenja apelovao na sud da poštuje pretpostavku nevinosti i da mu odobri da putuje, jer je to neophodno da bi njegova kompanija mogla da posluje.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da 'Delta' normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković na suđenju za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je naneta šteta od oko 20 miliona evra, a prenosi Beta.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je Miškoviću da "mora biti svestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i istakao da je sve odluke doneo po zakonu, i kada je dozvolio Miškoviću put u London i kada mu nije dozvolio putovanja u Holandiju i Italiju.

Vučinić je naveo da je sud utvrdio da ne postoji neophodnost putovanja i da je Miškovićevo poslovanje moglo da se odvija tako da planirani susreti budu drugačije organizovani.

"U zahtevu za put u Holandiju nije priloženo ni pozivno pismo. U svakom slučaju ćemo ceniti neophodnost putovanja. Morate pojačati argumentaciju u zahtevima koje podnosite", rekao je Vučinić Miškoviću.

Mišković je rekao da je "duboko razočaran" odlukama suda da mu zabrani putovanja i naveo da "Delta" ne može normalno da radi ako "on sedi u Srbiji".

"Imamo dva velika posla u izgledu u Americi. Zamislite, ugovaram posao od 50 miliona evra i sada treba da tražim pozivno pismo da bih mogao da dobijem pasoš", rekao je Mišković.

Mišković je upitao sud šta je potrebno da obezbedi da bi radio normalno.

"Šta treba da obezbedim da bih mogao normalno da radim? Dao sam jemstvo od 12 miliona evra, blokirano mi je 55 miliona evra. Da sam hteo da bežim, ne bih se vratio iz Londona. Imam odluku Ustavnog suda da je prekršeno moje pravo. Šta mi znači ta odluka?", upitao je Mišković.

Optuženi je naveo da u Holandiji "ima suđenje", i da je u Italiju nameravao da putuje zbog regionalnog širenje "Delta", a sudija Vučinić je rekao da sud nije obavešten da postoji takvo suđenje.

Vučinić je rekao da jemstvo od 12 miliona evra jeste veliko, ali da za Miškovića ni veći iznosi nisu nedostižni.

Vučinić je, povodom podneska koji je podneo advokat Ian Forester, zastupnik Miškovićeve kompanije "Hemslejd", rekao da u odlukama o zabranama putovanja optuženom nisu uvedene nove eliminatorne okolnosti i da su sve odluke donete po Zakonu o krivičnom postupku.

"Dobro sam sagledao argumentaciju kada sam dozvolio put u London, a to što sam posle te odluke prvi put u karijeri morao da se obratim drugim nadleženim organima, to ne želim da komentarišem niti da dovodim u vezu sa ostalim odlukama", rekao je Vučinić.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane optuženog Milutina Gaševića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво