Читај ми!

Preslušavani razgovori Šarićevih saradnika

Diskusijom da li presretnuti telefonski razgovori između Šarićevih saradnika mogu da budu upotrebljeni kao dokaz i preslušavanjem nekolicine tih razgovora, nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe.

U Specijalnom sudu u Beogradu sudi se Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe koji se sumnjiče da su organizovali krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, prenosi Tanjug.

Na današnjem pretresu učesnici u postupku imali su priliku da čuju presretnute telefonske razgovore, kako tvrdi tužilaštvo, od januara 2009. između Darka Šarića i Nebojše Joksovića, Šarića i Gorana Sokovića, kao i njegovih saradnika Dragana Gaćeše i Borislava Tunjića.

Zamenik tužioca koji zastupa optužnicu Saša Ivanić, zbog završetka današnjeg pretresa, nije imao priliku da se izjasni o razgovorima Šarića sa saradnicima, međutim govoreći o razgovorima između Gaćeše i Tunjića istakao je da su oni predstavljali organizovanje njihovog međusobnog susreta u januaru 2009. u italijanskom turističkom mestu Livinju.

Ivanić je naveo da se ti razgovori odnose i na obezbeđivanje automobila za transport 40 kilograma kokaina, a što se sve odnosi na, kako je istakao, zaplenu 235 kilograma kokaina 19. januara 2009. u Pizi.

Odbrana okrivljenih optužila je tužilaštvo da telefonske razgovore njihovih branjenka tumači po slobodnom nahođenju, za koje su ponovili da su nelagalno dobijeni, pozvavši sud da "ne naseda na trikove tužilaštva, jer susret i automobili nemaju veze sa drogom".

Predsednik sudskog veća Siniša Petrović ocenio je da nema nikakvih pravnih prepreka u izlaganju dokaza tužilaštva, dodavši da ne može da se podvuče linija između analize dokaza i konkretnih dokaza.

Preslušavanju presretnutih telefonskih komunikacija prethodila je dvočasovna diskusija između predsednika sudskog veća i branilaca okrivljenih, s obzirom da je sudija Petrović na početku današnjeg pretresa istakao da sud ne smatra da postoje bilo kakve smetnje da presretnuti razgovori budu uzeti kao dokaz u tom postupku.

Advokati odbrane su, zatim, u brojnim javljanjima isticali da su presretnuti telefonski razgovori dobijeni nelegalno, zatraživši od suda da usvoji njihov predlog da ta komunikacija bude izuzeta iz dokaza.

Nakon pauze od 45 minuta sudsko veće je donelo odluku da se prigovori odbrane odbiju i da može da se počne sa preslušavanjem telefonskih razgovora.

Naredni glavni pretres biće nastavljen 28. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво