Читај ми!

Raduloviću određen pritvor

Određen pritvor bivšem direktoru "Ce marketa" Slobodanu Raduloviću, koji se danas posle osam godina bekstva javio policiji. On je u procesu protiv takozvane "stečajne mafije" prvostepeno osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita.

19.30 - Slobodanu Raduloviću određen prtivor zbog opasnosti od bekstva, javlja izveštač RTS-a.

19.05 - Tužilac Miljko Radisavljević predložio pritvor za Radulovića.

18.00 - U toku saslušanje Radulovića u Specijalnom sudu, javlja izveštač RTS-a.

17.30 - Radulović će biti saslušan u Specijalnom sudu povodom određivanja pritvora, pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

15.45 - Radulović je odveden u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled, jer se ne oseća dobro, rečeno u Višem sudu u Beogradu.

14.05 - Radulović napustio zgradu policije i uputio se u Specijalni sud, javlja izveštač RTS-a.

13.55 - Odeljenje za potrage MUP-a obavestilo je Sud da je Radulović "lišen slobode po rešenju o određivanju pritvora Specijalnog suda", kaže portparolka suda Dušica Ristić za Tanjug.

13.25 - Kolona vozila u kojoj je Radulović došla je u sedište policije, javlja izveštač RTS-a. 

Krivično vanpretresno veće je nakon saslušanja Radulovića kao donelo odluku da ostaje na snazi ranije doneto rešenje Specijalnog suda o određivanu pritvora Raduloviću, zbog opasnosti od bekstva i petogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen.

Pritvor za Radulovića, koji je saslušan kao optuženi, prethodno je zatražio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radisavljević je rekao da je bivši direktor "Ce marketa" danas saslušan samo na okolnosti pritvora, jer to je bila obaveza suda s obzirom na to da se Radulović do sada nije izjašnjavao kao optuženi o razlozima zbog kojih mu je određan pritvor.

"S obzirom na to da je u ovom trenutku presuda koja je doneta protiv Radulovića i protiv većeg broja drugih lica u fazi odlučivanja po žalbi, dakle nalazi se pred Apelacionim sudom, očekujemo da se prvo odluči po žalbama i da vidimo kakva će biti odluka Apelacionog suda. U zavisnosti od te odluke znaće se i dalje postupanje u krivičnom postupku u odnosu na samog Radulovića", rekao je Radisavljević za RTS.

Bivši direktor "Ce marketa" je prethodno, po sopstvenom zahtevu, pregledan u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Nakon pregleda potpisao je saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora.

Radulović je sleteo nešto posle podneva na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", odakle je prebačen u beogradsku policiju gde je utvrđen njegov identitet.

Doleteo je redovnom linijom iz Moskve za Beograd.

Mediji su spekulisali da se Radulović krio u Španiji, kao i da je neko vreme boravio u Južnoj Americi i na Kubi. Prošlog decembra najavio je da će se predati.

Tada se javio medijima i rekao da su njegovi pravni savetnici već duže u kontaktu s predstavnicima srpskih vlasti i Tužilaštvom.

Tvrdi da vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković stoji iza podizanja, kako kaže, političke optužnice, kao i da su predstavnici bivše vlasti umešani u prodaju "Ce marketa".

Bivši direktor "Ce marketa" bio je u bekstvu od 2006. godine, kada je pokrenut postupak protiv takozvane "stečajne mafije".

Optuženima se pored ostalog sudilo za utaju poreza, primanje mita, nezakonito izvlačenje novca iz "Ce marketa" i zloupotrebe pri preuzimanju akcija te kompanije. Tako su, tvrdilo je Tužilaštvo, oštetili državu za više miliona evra.

Za Radulovićem je tada raspisana međunarodna poternica. Posle višegodišnjeg procesa, prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita. Sud je naredio da mu se oduzme više od dva miliona evra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво