Ražnatovićeva oslobođena optužbi

Svetlana Ražnatović i njen zet Predrag Ocokoljić oslobođeni su optužbi za nasilničko ponašanje prema direktoru Fudbalskog kluba "Mladi proleter".

Prvi osnovni sudu u Beogradu oslobodio je pevačicu Svetlanu Ražnatović i njenog zeta Predraga Ocokoljića optužbi za nasilničko ponašanje prema direktoru Fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine, prenosi Tanjug.

Sudija Danijela Koš oslobodila ih je optužbi, navodeći da nije dokazano da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje pretnjama Olareviću koji je protiv njih podneo krivičnu prijavu, ali se nije pridružio krivičnom gonjenju.

Prvo osnovno tužilaštvo ima pravo da izjavi žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Pred izricanje presude, u završnoj reči tužilac je predložio sudu da Ražnatovićevu kazni maksimalnom kaznom i uslovnu kaznu za Ocokoljića. Pevačica je zatražila oslobađajuću presudu.

Ražnatovićeva i Ocokoljić se terete za nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Krajem marta prošle godine, tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reši oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i da im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićeva i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih doŠlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Ražnatovićeva je u februaru 2012. godine odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво