Читај ми!

Pacijentu sredstvo za čišćenje umesto barijuma

Podneta krivična prijava protiv vlasnika privatne ordinacije "Zdravković" u Pirotu, zbog sumnje da je pacijentu u njegovoj ordinaciji dato sredstvo za čišćenje umesto barijuma.

Policija u Pirotu podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika privatne ordinacije "Zdravković" zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći pacijentu Ivanu Dimitrovu iz Dimitrovgrada, javlja dopisnik RTS-a.

Kako se navodi u otpusnoj listi iz Kliničkog centra Srbije, kada je otišao na snimanje želuca u ordinaciju u Pirotu, Dimitrovu je umesto barijum-sulfata dat natrijum-hidroksid, hemijsko sredstvo koje se koristi za čišćenje i odmašćivanje.

"Meni je postalo muka i počeo sam da povraćam. On mi je doneo mleko, pa sam popio, pa sam još povraćao. Posle me je odvezao u bolnicu, gde se pojavilo stezanje u grlu i pojavili su mi se kao neki pipci i za kratko vreme sam se gušio", kaže Dimitrov.

Posle 34 dana provedenih u bolnici, Dimitrov je otpušten sa ugrađenom cevčicom u grlu, kako bi mogao normalno da diše.

Vlasnik privatne ordinacije "Zdravković" rekao je u telefonskom razgovoru za RTS da je pacijent imao komplikacije, ali da mu je on maksimalno pomogao i da se sada oseća dobro.

Očekuje da tužilaštvo utvrdi da li postoji krivica.

Za nepuna dva meseca ovo je treća afera u kojoj su akteri lekari.

Najpre su otkriveni lažirani rezultati testova na Daunov sindrom, koje su trudnice radile u privatnoj ginekološkoj ordinaciji.

Pre nekoliko dana policija je podnela krivične prijave protiv lekara, medicinske sestre i tehničara opšte bolnice Pirot, zbog toga što je pacijentu na internom odeljenju data pogrešna krvna grupa. Do sada ni jedna od ovih afera nije dobila epilog.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво